jump to navigation

Stichting Melanoom


De stichting is in 1995 opgericht om de belangen van patiënten met melanoom, oogmelanoom en andere vormen van huidkanker te behartigen. Stichting Melanoom biedt onder meer lotgenotencontact en geeft voorlichting en informatie over huidkanker. Informatie wordt verspreid op verschillende manieren: via folders en brochures, op de website van de stichting, via publicaties (zoals het boekje Dikkie Dik en de smeerpoes) en door aanwezig te zijn op beurzen en vakdagen. Stichting Melanoom is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en wordt financieel gesteund door KWF Kankerbestrijding.

De volgende vier punten laten zien waar Stichting Melanoom concreet voor staat:

Lotgenotencontact
Door allerlei vormen van lotgenotencontact aan te bieden wil de stichting het voor patiënten mogelijk maken ervaring en informatie uit te wisselen. Je kunt denken aan persoonlijke contacten via de telefoon of email, regionale contactbijeenkomsten en aan een landelijke contactdag.

Informatievoorziening
Door goede informatie en voorlichting te geven over huidkanker wil de stichting kennis over huidkanker beschikbaar stellen aan een breed publiek. Het gaat dan niet alleen om informatie over diagnose, behandeling en ontwikkelingen op medisch gebied, maar ook om informatie over bijvoorbeeld preventie en de maatschappelijke gevolgen van kanker.

Belangenbehartiging
Door de belangen van patiënten en hun naasten te behartigen wil de stichting ondersteuning bieden en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en welzijn.

Stimuleren wetenschappelijk onderzoek en onderwijs
En als laatste stimuleert en ondersteunt Stichting Melanoom wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van melanoom, oogmelanoom en andere vormen van huidkanker.

Wil je meer weten over Stichting Melanoom?
Kijk op
www.stichtingmelanoom.nl