jump to navigation

Het boekje


Het boekje Dikkie Dik en de smeerpoes is ontstaan als initiatief van Stichting Melanoom. De laatste jaren wordt steeds meer bekend over de gevaren van onveilig zonnen. Zo is er een direct verband tussen het oplopen van schade van het DNA in de huidcellen op jonge leeftijd en het ontwikkelen van huidkanker op latere leeftijd. Door een verwachte sterke toename van huidkankerpatienten wordt huidkankerpreventie steeds belangrijker.

Om ouders met jonge kinderen bewust te maken van het belang van goede zonbescherming bij hun kinderen, brengt Stichting Melanoom in samenwerking met Gottmer Uitgeverij dit Dikkie Dikboekje uit.

Op deze manier wil de stichting mensen helpen in het bewust worden van de mooie maar ook de minder mooie effecten van de zon.

Zie ook de tips voor veilig zonnen.

Dit boekje is een bijdrage van de stichting in het kader van de Landelijke Campagne ter voorkoming van Huidkanker, met mei als nationale huidkankermaand.

We vinden het leuk om te horen wat je van het boekje vindt.

 

Reacties»

1. Jessica Langenhoff - 22 mei 2012

’t Boekje is erg leuk, meerdere lachmomenten voor peuters vanaf twee jaar. Mijn zoontje snapt best dat Dikkie Dik niet ingesmeerd wil worden: dat wil hij zelf ook niet. Mama als Smeerpoes is dan toch wel grappig. Niet alleen voor zonnebrandcreme maar ook voor z’n gewone dagelijkse verplichte creme.

2. Reinate - 18 juli 2011

[…..] een verschrikkelijk leuk boekje en ik hoop dat Dikkie Dik en de smeerpoes veel uitgedeeld mag worden Dat wilde ik u graag even laten weten.

vriendelijk groet,
Reinate Christiaanse

3. Jennifer Roosenboom - 27 april 2011

Ik heb op mijn stageplaats(kdv) informatiebriefjes opgehangen om ouders te vragen om een pet of zonnebril mee te geven aan de kinderen. Dit heb ik extra gedaan bij een eindopdracht van school. Ik heb een risico-inventarisatie ingevuld en aan de hand van de uitgekomen punten heb ik aangegeven dat ik ervoor wilde zorgen dat de kinderen elke keer als ze naar buiten gaan ingesmeerd worden. Zo’n briefje heb ik ook opgehangen bij het bureau van mijn collega’s om hen er aan te herinneren dat ze de kinderen elke keer insmeren. Het valt me op dat dit ook elke keer gebeurd. Hier ben ik blij mee. Naast mijn briefje heeft mijn begeleidster jullie folder ernaast gehangen. Zo kwam ik bij jullie site terecht. Het doet me goed om te weten dat er een speciaal boekje voor is om de kinderen duidelijk te maken wat de gevaren van de zon zijn en waarom het belangrijk is om ze in te smeren. Ik ga het boekje ook zelf aanschaffen, zodat ik op elke werkplek de kinderen kan vertellen wat de gevaren van de zon zijn.

Met vriendelijke groeten,

Jennifer Roosenboom

4. Petra van Arum - 11 augustus 2010

Wat een geweldig initiatief. Er zijn al kleine uitdeelboekjes van Dikkie Dik op de markt, bv te gebruiken ipv snoep als traktatie op het kinderdagverblijf. Is het een idee om ook dit boekje in het klein uit te geven?
Met vriendelijke groet,
Petra van Arum

Stichting Melanoom - 8 februari 2011

Beste Petra,

Met een verlate poezepoot wil ik je allereerst hartelijk bedanken voor je reactie op het blog. Het idee is erg leuk. Helaas is ons verhaal is te lang voor dit kleine boekje.
Als je nog meer ideeen of opmerkingen hebt, horen we het graag.

Vriendelijke groet,
Stichting Melanoom


Plaats een reactie